Ergens begin februari, toegegeven, in licht benevelde toestand, ontstond het idee om mee te doen aan een kwart triatlon. 1,5km zwemmen, 45km fietsen en 10km lopen. 3 haalbare kaarten, maar gecombineerd een hele boterham. Hoe later op de avond, hoe haalbaarder ook de combinatie leek. In een mum van tijd waren we met een 10-tal mannen met goede voornemens.

2016-01-30 20.13.14Het enthousiasme sloeg over op kantoor en over de loop van de maanden namen de groep, de trainingsintensiteit en… de nervositeit toe. Hier en daar raakte iemand geblesseerd of geraakte de moed op, maar in de eerste plaats ontstond een geweldige dynamiek van “samen voor één doel”, de 32ste editie van de Watermolentriatlon (http://www.watermolentriatlon.com/joomla/index.php/men-individueletriatlon) .

Gestuwd door de energie van alle deelnemers, besloten we met Buysse & Partners de triatlon-outfits te sponsoren in ruil voor een bijdrage voor het goede doel. En ook onze portfoliobedrijven lieten zich niet onbetuigd, met deelnemers van Vivaldis, Bluebee en Twikit.
2016-05-28 16.41.522016-05-19 21.01.26

 

2016-06-05 16.21.29

 

 

 

 

 

 

Op het hoogtepunt waren we met 22 sportievelingen, 1 eenzame vrouw en 21 competitieve mannen. Finaal stonden we met 13 aan de start (op een totaal deelnemersveld van 135 was dat voorwaar geen verwaarloosbare prestatie).

DSC_0982Onder de luide aanmoedigingen van meer dan 50 (!!) supporters, sneuvelden persoonlijke doelstellingen en werd er gestreden op het scherp van de snee. Stuk voor stuk haalden we de finish en uren nadien waren we nog druk bezig met tijden te vergelijken en wedstrijdfases te analyseren.

De dag werd afgesloten met een gezellig dinner in, waar anders dan, de Watermolen waar ons persoonlijk kiné-team de massagetafels had klaarstaan en waar we onze persoonlijke prijsuitreiking konden organiseren met trofeeën van http://www.3dtrophyfactory.com/en/

Dankzij ieders gulle bijdrage wisten we bijna 4 000 EUR te verzamelen die we zullen gebruiken voor de verdere steun bij de wederopbouw van de getroffen gebieden in Ecuador: https://www.buysse-partners.com/the-story-of-solidarity-gratitude-and-a-drop-on-a-hot-plate/

massageKarl beker

En de microbe heeft intussen goed huis gehouden, want inmiddels zijn we met meer dan 10 ingeschreven voor een vervolg op 25 september in de Lilse Bergen: http://www.trille.be/triatlon-2016/ Wil je ons team vervoegen, geef dan gerust een seintje zodat je mee kan trainen, strijden en genieten, want wat kan een mens meer willen dan een gezonde geest in een gezond lichaam…