Onlangs werd Vivaldis Interim in een studie van Deloitte uitgeroepen tot Super Achiever. Eén van de speerpunten om dit label te behalen, was de sterke focus op innovatie die in de groep bestaat. Anke Ulens, de CEO van de Vivaldis Groep, trekt die innovatieve lijn nu ook verder in het marketingbeleid.

Gisteren werd een structurele samenwerking aangekondigd met een aantal “Challengers”, jonge en talentrijke topsporters die in een “opkomende” sport op de rand van een veelbelovende carrière staan. Elk binnen hun Olympische sporten staan ze op het punt om door te stoten tot de Europese of de wereldtop. Samen vormen ze de basis van het “Vivaldis Interim Challenge Team”. Allemaal vertegenwoordigen ze dezelfde ambitie als Vivaldis: van een challenger uitgroeien tot de absolute nummer 1 in hun niche!

Omdat een strategie maar kan werken als je ook durft investeren op lange termijn, engageert Vivaldis zich onmiddellijk om al deze sporten de komende drie jaar te ondersteunen. Recht richting de Olympische Spelen van Rio 2016 dus.

Voor Anke Ulens was het bijna een evidente stap:ulens05

Reeds geruime tijd leefde het idee om ons via de sport nog beter in de markt te lanceren én te positioneren maar  dan wel op voorwaarde dat we niet ‘de zoveelste’ sponsor in het voetbal of het veldrijden zouden worden. Naamsbekendheid is voor ons uiteraard belangrijk maar we vonden het minstens even essentieel dat Vivaldis Interim in zijn sportsponsoring dezelfde dynamiek zou uitstralen als in zijn dagelijkse bedrijfsvoering. En dat een ‘andere’ aanpak dus zou nodig zijn. Via een relatie kwamen we in contact met het sportmarketingbureau SportsCom dat reeds langer zat te broeden op alternatieve sponsorconcepten  en beide partijen vonden mekaar heel snel. Sportscom wees ons op het feit dat er heel wat jong  en ontluikend talent dicht bij de doorbraak staat en benadrukte de parallel met de evolutie van Vivaldis Interim zelf . Een ‘Challenger Team’ voor een challenger in de uitzendwereld lag dan ook voor de hand. En we bekijken het niet op korte termijn maar blikken al vooruit naar de Olympische spelen in Rio. Er is immers nog leven nà het WK voetbal!”

En voor welke sporters werd dan gekozen en wie moeten we de komende jaren scherp in het oog houden?

In het damesvolleybal wordt voor sponsoring van de “Yellow Tigers”, het nationale team. Vivaldis Interim zal hen de komende jaren  als “main partner” ondersteunen richting eindronde van het WK dit jaar in september in Italië, de eindronde van het EK Volleybal in eigen land in 2015 en – hopelijk – de Olympische Spelen van Rio.  Elk jaar zullen 3 andere Yellow Tigers hun gezicht lenen aan het Vivaldis Interim Challengers team en de communicatiecampagne daarrond. De focus zal volledig liggen op het team en de ondersteuning van de teamgeest.

In atletiek werd resoluut gekozen voor veelzijdigheid en worden 2 meerkampers ondersteund. Thomas Van der Plaetsen behaalde recent nog een derde plaats op het WK indoor in de meerkamp. Hij is een absolute topper in wording en een grote hoop voor Rio 2016. Hetzelfde kan gezegd worden van de piepjonge Nafi Thiam in de meerkamp en het hoogspringen. In deze laatste discipline behaalde ze op het WK indoor zelfs een achtste plaats bij de senioren en dit terwijl ze eigenlijk nog junior is.

Thomas Van der Plaetsen: ‘‘Ik ben heel trots dat Vivaldis Interim mij heeft uitgekozen om deel uit te maken van hun ‘Challengers team’. We staan beiden voor dezelfde ambitieuze uitdaging om tot een topspeler uit te groeien. Ik ga samen met het Vivaldis Challengers Team het beste van mezelf geven in de aanloop naar de Olympische spelen van Rio.”

nafi thiam thomas van der plaetsen

Tenslotte wordt met sponsoring van een paar sterkhouders in het mannenhockey gekozen voor een link met de teamsport waarmee ons land de grootste kans heeft op Olympische deelname én succes. In Rio mikken ze resoluut op een medaille. Vorige zomer wonnen ze immers zilver op het EK in eigen land en in juni dit jaar zijn ze één van de outsiders voor een medaille op het WK in Den Haag. Met een aantal spelers van de “Red Lions” wordt een project opgestart om jonge spelers te inspireren om eenzelfde sportief parcours te ambiëren.

Xavier Reckinger felix denayer

Wij bij Buysse & Partners zijn trots om deel uit te maken van deze innovatie. We volgen vanaf nu vol spanning het Vivaldis Challenger Team op alle social media die je maar kan indenken :

Nafissatou Thiam – Atletiek

Thomas Van der Plaetsen – Atletiek

Yellow Tigers – Belgisch Nationaal Dames Volleybalteam

Xavier Reckinger – Hockey

Vincent Van Asch – Hockey

Felix Denayer – Hockey

 Hierbij alvast wat Twitter-accounts om in de gaten te houden:

@vanderplaetsen

@thiam_nafi

@Volley_Belgium

@VdBGert

@XavierReckinger

@FelixDenayer
Het nieuws werd ook al opgepikt door Het Laatste Nieuws:

http://www.hln.be/hln/nl/1306/Olympische-Spelen/article/detail/1849225/2014/04/10/Interimkantoor-sponsort-atleten-op-weg-naar-Rio-2016.dhtml