ESAS, de field en infratechniek dienstengroep doet een derde overname in 1 jaar tijd.  Het Nederlandse Spitters – een toonaangevende speler op de markt voor telecommunicatienetwerken en aannemer van glasvezel- en kabelnetwerken – maakt voortaan deel uit van de ESAS-groep.

Eén oplossing van de stoep tot in de woonkamer

Door deze derde overname verbreedt de ESAS-groep haar expertise en verhoogt het de slagkracht om een end-to-end oplossing aan te bieden: één aanspreekpunt en oplossing voor buitenwerken, installatie en onderhoud van netwerken tot het connecteren van slimme toestellen.

“Als toonaangevende speler op vlak van telecommunicatienetwerken is het bedrijf zeer complementair met de eerdere overnames van Teletronika, Lomitel en BAM Infratechniek België. Spitters is gespecialiseerd in ontwikkeling, aanleg, onderhoud en beheer van fysieke telecommunicatienetwerken, zowel in glasvezel als coax.” Spitters is op het moment van overname een 425-tal medewerkers sterk. Dat maakt dat de ESAS-groep nu om en bij de 2000 medewerkers telt.  “Deze gespecialiseerde werkkrachten zijn een extra slagkracht om ons klaar te stomen voor de uitbreiding van onze IoT-diensten”, zegt Bavo De Cock, de nieuwe CEO van ESAS.

Groeistrategie en herfinanciering

“ESAS is een schoolvoorbeeld van een buy & build verhaal, een strategie waar we bij Buysse & Partners sterk in geloven: strategische overnames die het marktaandeel verstevigen, het aanbod en de expertise diversifiëren en geografische spreiding stimuleren”, verduidelijkt Johan Buyle partner bij Buysse & Partners. “We nemen een hands on en actieve rol op bij de professionalisering van een organisatie, het laten doorgroeien van het management en het verlenen van strategisch advies bij een buy en build strategie.”

Sinds de participatie van Buysse en Partners in ESAS in 2016 steeg de omzet van 60 miljoen euro naar 175 miljoen euro.

In het kader van deze overname werd Tikehau Capital aangetrokken als nieuwe financieringspartner. Het 51%-aandeel van Buysse & Partners in ESAS neemt door deze transactie toe tot 57%. Het management van ESAS houdt 43% aandelen.

Nieuwe CEO

ESAS werd 20 jaar geleden opgericht door industrieel ingenieur Robert Decant. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit van een start up tot het huidige toonaangevend dienstenbedrijf. Vanaf 19 december 2019 geeft Robert Decant de CEO-fakkel door aan Bavo De Cock, voordien COO bij ESAS. Robert zal vanaf 2020 een andere focus geven aan zijn professionele carrière. Samen met zijn broer Eric Decant neemt hij de automation-activiteiten van ESAS over, waarvan ze ook oprichters zijn. Robert en Eric zetten deze activiteiten autonoom als zelfstandig bedrijf verder onder de naam Digi-Flow.

Perscontact:

Emelie Vervecken  

ev@buysse-partners.com 

M. +32 499 69 71 31 T. +32 3 568 93 91