Buysse & Partners Smart Assets (BPSA), de vastgoedpoot van de investeringsgroep, koopt de Zilveren Toren in Den Haag van een Duits institutioneel fonds. Buysse & Partners doet dat samen met een gerenommeerde Nederlandse investeerdersfamilie met roots in Den Haag. De verkoper werd vertegenwoordigd door CBRE. Houthoff, Adelaer en Laurius begeleidden de transactie voor Buysse & Partners Smart Assets. Berlyn Hyp is financieringspartner van dienst. 

Het kantoorgebouw Zilveren Toren, gelegen aan de befaamde Prinses Beatrixlaan, telt 20 verdiepingen en om en bij de 30 000 vierkante meter en is voor 100% verhuurd aan MN Services, een van de grootste Nederlandse pensioensuitvoerders, met wie er een lange termijn huurcontract loopt. De vastgoedwaarde van het gebouw is om en bij de 100 miljoen euro. 

Guy Mertens, CEO Buysse & Partners Smart Assets: “Nederland staat van bij het begin op de radar van Buysse & Partners Smart Assets. Den Haag is wat Brussel voor België is: een stabiel, administratief, financieel en internationaal georiënteerd zakencentrum, met een mature en stabiele vastgoed- en investeringsmarkt.” “De geografische ligging, de hoogwaardige huurder en het feit dat Zilveren Toren een hoogstandje is qua energie-efficiëntie is een droomcombinatie wat de Zilveren Toren een toekomstbestendige en bijzondere interessante toegevoegde waarde aan onze vastgoedportefeuille maakt.

Zilveren Toren, gelegen in de Prinses Beatrixwijk, is gebouwd in 1968 en deed eerder dienst als hoofdkwartier van Nationale Nederlanden (NN Groep) en daarna ING Investment Management. De toren heeft sterke gelijkenissen met de BP Toren in Antwerpen – ook in portefeuille van Buysse & Partners: beiden gebouwen zijn ontworpen in dezelfde tijdsgeest, met specifieke aandacht voor de lichtinval en een structuur met grote ruimten, die ideaal zijn voor een kantooromgeving. 

Een vastgoedportefeuille van bijna 300 miljoen euro 

2020 was een druk jaar voor Buysse & Partners Smart Assets. Begin dit jaar kocht BPSA het Glaverbel gebouw (architect Renaat Braem) in Brussel van UBS en met de aankoop van Zilveren Toren stijgt de vastgoedwaarde van de portefeuille naar bijna 300 miljoen euro én realiseert de groep haar internationale ambitie. 

Buysse & Partners Smart Assets’ portefeuille bestaat verder uit het Brutalistische CBR gebouw in Brussel van architect Constantin Brodzki en de BP Toren in Antwerpen van architect Léon Stynen. Vorige zomer (2019) verkocht BPSA het Hilton Old Town gebouw in Antwerpen en deze zomer werd de nieuwe Blommaert site, naast Axel Vervoordt aan het kanaal in Wijnegem, opgeleverd. 


Lees hier het artikel in De Tijd.